torstai 1. lokakuuta 2015

Cindy

Cindy on todella huono ratsu aloittelijoille sillä se on hyvin haastava ratsastaa.
Kuvahaun tulos haulle englantilainen täysiverinen wikipediaCINDY
NIMI: Dart Moon Cindy
SUKUPUOLI: tamma
ROTU: Englannintäysverinen
IKÄ: 8v 3kk
HOITAJA:?
TIETOA:
Englannintäysiverinen (engl. Thoroughbred) on Britanniassa 16001700-luvulla kehitetty täysiverinen hevosrotu, joka polveutuu lähinnä paikallisista hevosista ja itämaisista hevosista kuten ahaltekenhevosestaarabiantäysiverisestä ja berberihevosesta. Rotu kuuluu maailman nopeimpiin, ja sitä käytetään laajaltilaukkakilpailuissa. Tunnettuja englannintäysiverisiä laukkahevosia ovat muiden muassa 1700-luvulla elänyt Eclipse191020-luvulla vaikuttanut Man O'War sekä1970-luvun kuuluisuus Secretariat.
 Englannintäysiverinen on atleettinen, nopea, hoikka ja pitkäjalkainen ja -selkäinen. Rodussa esiintyy kolmea tyyppiä: korkea ja hontelo sprintterityyppi, lyhytrunkoisempi kestävyysjuoksija ja näiden kahden välimuoto, joka sopii keskipitkille matkoille. Englannintäysiverisen väri on yleensä ruunikko eri sävyineen, mutta rodussa esiintyy myös mustiarautiaita ja kimojaSäkäkorkeudeltaan englannintäysiverinen on yleensä 152–173 cm. Luonteeltaan englannintäysiveriset ovat usein niin kutsutusti kuumia eli hyvin herkkiä ja menohaluisia, ja niillä ratsastus vaatiikin taitoa.
 Englannintäysiverisen sukulinjat voidaan jäljittää Englantiin 1600- ja 1700-lukujen vaihteessa tuotuun kolmeen itämaissukuiseen oriin (Byerley TurkDarley Arabianja Godolphin Arabian, joka tunnetaan myös nimellä Godolphin Barb). Nykyiset englannintäysiveriset polveutuvat niistä kunkin yhden suoraan alenevan polven jälkeläisen kautta: Herod (s. 1758, iiii. Byerley Turk)[1]Eclipse (s. 1764, iiii. Darley Arabian)[2] ja Matchem (s. 1748, ii. Godolphin Arabian)[3]. Englannintäysiveristen ensimmäinen kantakirja ilmestyi Britanniassa vuonna 1808Yhdysvalloissa kantakirja ilmestyi vuonna 1873. Jalostuksen ja kantakirjan tavoitteena on luoda ylivoimainen laukkahevonen. Nykyiset englannintäysiveriset yltävätkin laukkaradalla noin 70 kilometrin tuntinopeuteen. 


                                          
                                                                   T. Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti